Metode de curatare pentru mocheta

By admin • In Blog, Design, mocheta, mocheta hotel, mocheta personalizata, mocheta traficNo Comments

Metode de curatare a mochetei:

Metoda cea mai uzuala de curatare este cea cu solutii lichide concentrate. In functie de cat de murdara este mocheta respectiva se foloseste soltia recomandata de producator. Aveti nevoie de perie, burete si cateva lavete uscate. Dupa diluare se aplica solutia pe zona respectiva si se freaca incet sau moderat pentru a nu afecta structura mochetei. La sfarsit se tamponeaza cu lavete uscate zona pentru a grabi procesul de uscare.

Metoda prin injectie-extractie consta in pulverizarea unei solutii de curatarea iar ulterior extragerea acesteia. Este folosita pentru zonele unde mocheta nu prezinta pete sau murdarie accentuata.

Curatare cu spuma uscata , de exemplu Dr. Schutz Stainguard spray sau Dry foam for carpets, este folosita pentru curatarea de intretinere a mochetei sau pentru situatiile cand compozitia materialului nu permite, prin instructiunile de intretinere, folosirea metodei injectie – extractie. Presupune  folosirea unui produs special bazat pe spuma uscata care nu umezeste in profunzime tesatura si prezinta urmatoarele avantaje: uscarea covorului va fi de 3 ori mai rapida, calitatile tesaturii raman nealterate, se elimina din start mirosul neplacut cauzat in cazul unei spalari traditionale, duce la intarirea fibrelor textile, revigorarea si redarea culorilor initiale. Produsul este ecologic nu are in compozitie substante chimice nocive.

Cu masina mondodisc se foloseste in cazul unor pete, sau zone cu murdarie grea, apoi se va aspira.

Post a Comment