CUM SE INTRETINE MOCHETA PENTRU HOTEL?

By admin • In Blog, Design, mocheta, mocheta hotel, mocheta personalizata, mocheta trafic, mocheta trafic intensNo Comments

Mocheta hotel prezinta o multime de calitati deosebite. Pe langa rezistenta la trafic intens, aceasta rezista foarte bine la murdarie, la folosirea repetata a detergentilor industriali, la radiatiile ultraviolete si la foc.
Daca mocheta hotel este intretinuta inca de la inceput se va mentine aspectul sau placut si uniform pentru o perioada indelungata. Imaginea unei mochete va depinde atat de culoare, de model cat si de densitatea firului si de fibra.
Intrucat mocheta hotel este supusa unui trafic mare in mod constant, e normal ca si intretinerea sa sa se faca tot constant. Din fericire, materialele din care este tesuta aceasta sunt de obicei, din poliamida (nylon), iar firul Antron din tesatura rezista foarte bine la murdarie si este regenerabil, astfel ca aspectul placut si uniformitatea sa raman constante pentru mult timp.
Pentru o buna intretinere a mochetei pentru hotel se va avea in vedere in primul rand oprirea si izolarea murdariei (prin covorase la intrare). Apoi, un factor foarte important este intretinerea regulata ce presupune aspirarea si perierea mochetei. Folosirea detergentilor industriali este necesara periodic.
Cum se indeparteaza petele de pe mocheta hotel?
Prin folosirea unor tehnici profesionale, petele trebuie eliminate cat mai rapid. Lichidele varsate pe mocheta necesita tamponare cu un absorbant uscat alb sau chiar cu un prosop alb de hartie. Zona patata nu se va freca ci se va tampona cu atentie pana cand se va usca.
Eliminarea petelor de pe mocheta hotel se va realiza intai cu apa. Daca pata este proaspata, de multe ori apa este sufiecient pentru inlaturarea sa. In caz contrar, se va testa detergentul ce urmeaza a fi folosit pe o portiune mica si putin vizibila pentru a ne asigura ca solutia respectiva nu ataca tesatura si culoarea mochetei.
Dupa ce a fost aplicata solutia in zona de testare, se va examina mocheta hotel pentru eventualele schimbari de culoare sau deteriorari. In mod evident, daca apar deteriorari solutia nu este buna. Daca solutia respectiva nu afecteaza tesatura sau culoarea se va aplica pe pata si se va tampona dinspre margini spre centru pentru evitarea intinderii petei. Chiar daca pata a fost eliminata, tot este necesara o clatire cu apa si apoi se va relua tamponarea.
Pentru mentinerea performantei mochetei, dar si a aspectului se vor identifica zonele de trafic intens ale acesteia care necesita o intretinere regulata ce se va efectua prin aspirare.
Mocheta hotel este usor de intretinut si de curatat, singura conditie fiind ca intretinerea sa fie regulata pentru a evita persistenta petelor si a murdariei.

Comments are closed.