Clasificarea mochetelor

By admin • In Design, mocheta, mocheta hotel, mocheta personalizata, mocheta traficNo Comments

Clasificari mocheta

In functie de modul de prezentare ,tehnologia de fabricatie ,compozitie si utilizare putem incerca
cateva CLASIFICARI pentru mocheta hotel:
1. Din punct de vedere  al prezentarii ca acoperitor pentru pardoseala exista doua tipuri:
–  mocheta rulou: Acestea pot avea cu latimi standard de 2,3, 4 si 5m
–  mocheta modulara sau mocheta dale: Aceasta poate avea dimensiuni standard de 50cmx50cm,
2. Din punct de vedere  al tehnologiei de fabricatie putem deosebi urmatoarele tipuri:
–   mocheta crosetata (tufting)
–   mocheta tesuta (woven),covor
–   mocheta aspect pasla (needlepunch)

3. Din punct de vedere al compozitiei putem deosebi urmatoarele categorii:
–  mocheta din fibre sintetice :poliamida(nylon),polipropilena(poliolefina ,etc.)
–  mocheta din fibre naturale (Iana)
–  mocheta din amestecuri de fibre naturale si/sau sintetice

4. Din punct de vedere al aspectului avem:
–  mocheta cu aspect buclat(buclate)
–  mocheta cu aspect tuns sau velurat (tunse sau velurate)
–  mocheta cu aspect combinat(tuns si buclat)
–  mocheta cu aspect pas lat

5. Din punct de vedere  al caracteristicii de trafic deosebim mochete:
– clasa 43 : mocheta  trafic industrial intens
– clasa 42 : mocheta trafic industrial mediu
– clasa 41: mocheta trafic industrial moderat
– clasa 33: mocheta trafic comercial intens
– clasa 32: mocheta trafic comercial mediu
– clasa 31: mocheta trafic comercial moderat
– clasa 23: mocheta trafic domestic intens
– clasa 22: mocheta trafic domestic mediu

6.Din punct de vedere  destinatiei mochetelor avem:

– mocheta pentru uz profesional
– mocheta pentru birouri (birouri obisnuite,Sali de conferinte,Sali de consiliu, etc.)
– mocheta pentru hoteluricamere, holuri, restaurante,Lobby-uri)
– mocheta pentru spatii expozitionale
– mocheta pentru exterior (gazon sintetic)
– mocheta cu destinatii speciale (cabine de avion,vapor,trenuri,etc.)
– mocheta pentru uz domestic

Post a Comment